Elfack 2001
 Mobilt mirakel   Resultatlista 
 

Mobilt mirakel

Elfack 2001
Svenska Mässan Göteborg

Intresset var verkligen stort för vår nya produkt Mirakel Besiktning som premiärvisades under mässdagarna på Scandinavium i Göteborg. Och alla blev nog imponerade av hur kraftfull och flexibel en liten handdator kan vara när de fick se såväl digitala kartor och besiktningsprotokoll som fotografier, filmer och spela in meddelanden och lyssna på musik i de små apparaterna.

Vi visade även vår nya version av Mirakel Webbserver som nu även kan användas på handdatorer för att söka nätinformation via ett trådlöst nätverk. Tanken var att visa vad man kommer kunna göra med nästa generations mobiltelefoni och riksdagens planerade Tetra-nät för 'blåljusmyndigheter'.

Att vi dessutom hade en tävling där man kunde vinna en egen handdator gjorde ju inte intresset mindre. I tävligen använde man en vanlig webbläsare för att svara på tre enkla frågor om två elnätsområden i Sverige. Svaren hittade man genom att ta fram en Sverigekarta i webbläsaren och zooma eller söka ända ner till enstaka nätobjekt i Arvika eller Eksjö.

Med tävlingen ville vi visa hur enkelt det faktiskt är att söka information i en nätkarta även för den som inte har någon utbildning på våra produkter.

Frågorna som skulle besvaras var:

  • 1. Väster om sjön i centrala Arvika ligger en nätstation. Vad heter den?
  • 2. Sök upp kunden med mätare nummer 9692. På vilken adress bor kunden?
  • 3. Sök upp kabelskåp NÖ35 på kartan. Vad heter gården bredvid kabelskåpet?

Genomsnittstiden för att besvara frågorna blev 4 minuter och 7 sekunder vilket vi tycker säger något om hur enkelt det var. Tävlingsmiljön var uppbyggd på vår produkt Mirakel Webbserver som tillsammans med Cadra och Autodesk Mapguide gav en sömlös karta som ökade i detaljgrad ju mer man zoomade i Sverigekartan. Vi tackar Arvika Elnät och Eksjö Elnät som lånat ut sina nätkartor till tävlingen.

Totalt fick vi in 306 svar på de två tävlingsdatorerna och detta var också det rätta svaret på utslagsfrågan. Den som kom närmast gissade 304 och vinner därmed en Compaq iPAQ 3630 som vi skickar med posten i början av juni. Placering 2-19 i tävlingen får vardera två biobiljetter.

Nyfiken på hur det gick i tävlingen? Titta på nästa sida...

 Mobilt mirakel   Resultatlista