Elfack 2011
      

För- och färdiganmälan på nätet

Elfack2011.gif (5080 bytes)
Svenska Mässan Göteborg

Som vanligt var det många besökare på Elfack och ibland kändes det som att alla var i vår monter. Samtidigt! För oss utställare är det verkligen stimulerande och trevligt att träffa gamla bekanta och samtidigt lära känna nya människor.

I år lanserade vi vår nya tjänst föranmälan.nu för att hantera för- och färdiganmälningar på nätet. Tjänsten uppskattades och intresset var stort. Med tjänsten kan installatörer och nätägare enkelt hantera sina ärenden med korta handläggningstider och snabba beslut. Sen slipper man ju hantera papper och posta brev på lådan också.

Det som speciellt uppskattades och kommenterades var möjligheten att knyta bilagor till varje ärende och att anmälningsprocessens samtliga steg blir loggade så att man enkelt kan gå tillbaka och t.ex. se hur den ursprungliga föranmälan med sina ritningar såg ut. Att sedan utskriften ser ut precis som den välbekanta pappersblanketten gjorde att man kände sig van med tjänsten redan innan man börjat använda den.

Många testar redan tjänsten skarpt och vi tror att fler intressenter kommer höra av sig efter Elfack.


Mirakelbolaget Elfack 2011

Mirakelbolaget Elfack 2011

Årets tävling innebar att man skulle besvara några kluriga frågor och som skiljefråga gissa längden på ett snöre i en burk. Rätt längd var 8,48 m.

Av totalt 104 inlämnade svar, var det 14 som hade alla rätt. Bland dessa 14 var det Zandra Eidesten från Sjöbo Elnät som var närmast rätt längd på snöret. Hon hade gissat 9,6 m.
Stort Grattis till dig, Zandra! Vinsten, en Smartphone, kommer att skickas till Zandra.