Elfack 2013
      

Mirakelsystem

Elfack2013
Svenska Mässan Göteborg

Årets Elfack blev minst lika lyckad som tidigare år med många besökare i vår monter. Det är alltid kul att träffa gamla bekanta samtidigt som man även får en chans att stifta nya, spännande bekantskaper. Och några känner man ju väldigt bra sedan tidigare, trots att man aldrig träffats in-real-life för att använda ett modernt uttryck.

I år presenterade vi bl.a. vårt nya Mirakel Besiktning för EBR-besiktning, som nu är helt webbaserad så att man kan använda olika surfplattor, smartphones och laptops vid besiktning och inspektion i fält. Detta var mycket uppskattat och vi fick mycket beröm för vår satsning på denna teknik.

Vi lanserade även en uppdaterad version av föranmälan.nu, som både är snabbare och bättre än den förra versionen, som vi premiärvisade på förra Elfack. Nu kan installatörer och nätägare hantera sina ärenden med valfri webbläsare och det går lika bra med en vanlig dator som med en surfplatta eller smartphone. Några installatörer log förtjust när de insåg möjligheten att göra en färdiganmälan på plats ute hos kund. Idag används tjänsten av närmare 30 nätföretag och nästan 1000 installatörer är anslutna till tjänsten.

Dessutom visade vi den nya driftlägesmodulen, som nu integrerats med Svenska Kraftnäts SUSIE-system så att elnätets driftstatus automatrapporteras till SUSIE. Vi tror de flesta nätföretag kommer använda denna modul inom något år.


Mirakelbolaget Elfack 2013

Mirakelbolaget Elfack 2013

Årets tävling innebar att man skulle klara ett Memory-spel på så kort tid som möjligt.

Snabbast av alla var Linus Larsson, Vara Energi.
Stort Grattis till dig, Linus! Vinsten, en Microsoft Surface RT, har skickats till Linus.

Topp 5-listan:
Linus Larsson, Vara Energi 20 sek.
Rickard Eliasson, Karlshamn Energi 21 sek.
Benny Kroll, Landskrona Energi 22 sek.
Anders Persson, Jämtkraft 23 sek.
Peter Lilja, Degerfors Energi Nät AB 24 sek.