Elfack 2017

Tack till er alla som kom och besökte oss på Elfack 2017. Det är alltid lika kul att träffa vänner och kollegor för att bolla idéer och diskutera nyheter i branschen.

Som tidigare så demonstrerade vi våra webbtjänster som ger möjlighet till arbete på såväl kontoret som ute på fältet där man använder smartphones och surfplattor. Visningarna kretsade framför allt kring:

Mirakel Avisering vår nya webbtjänst som väckte stort intresse. Med tjänsten kan man avisera sina kunder vid driftstörningar och planerade avbrott. Aviseringarna kan göras via SMS, mail, karta på hemsida, Facebook och även via vanliga brev och digitala brevlådor.

Mirakel Besiktning som nu fått inbyggt kartstöd och möjlighet att enkelt knyta fotografier till protokoll.

föranmälan.nu för hantering av för- och färdiganmälningar på webben. Tjänsten har nu varit i gång i sex år och används av 60 nätbolag och 3700 installatörer.

Mirakel Webbserver som ger alla medarbetare enkel tillgång till sin nätdokumentationen var man än befinner sig. Kartan som används med Mirakel Webbserver har nu blivit snabbare och ännu bättre, tack vare MapGuide 3.1 där man nu kan zooma genom att "nypa" i kartan.

Årets tävling handlade om att gissa antalet kaniner i ett rör. Detta var sannerligen inte enkelt och de flesta gissade alldeles för högt. Det rätta svaret var 29 kaniner!

Bland exakt 600 inlämnade svar fanns det endast tre som var rätt. Vi lottade bland dessa och den lyckliga vinnaren, som vann en Apple TV, blev Jonathan som går andra året på El & Energiprogrammet, inriktning automation, på Peder Skrivares skola i Varberg.

Grattis Jonathan