Pressinfo

Aktuellt

Här kan du den läsa senaste pressinformationen med nyheter om våra produkter, nytillkomna kunder och annat intressant som är på gång.

Vill du prenumerera på pressinformation från oss och få den levererad direkt som mejl? Det gör du enkelt genom att fylla i prenumerationsformuläret.

Elfack 2017, 9-12 maj apr 2017

Välkommen till Elfack den 9-12 maj på Svenska Mässan i Göteborg

Mirakelbolaget ställer ut på Elfack 2017 och vill gärna träffa dig på mässan.

OBSERVERA att vi i år har bytt monterplats! Nu hittar du oss i monter A02:30.

Vi kommer på årets mässa att visa:

Skriv ut din entrébiljett idag - klicka bara på länken.

Vi ses på Elfack!

Söker du äldre nyheter? Titta då i vårt arkiv

Arkivet

Här finner du äldre pressinformation från oss. Du kan även läsa den senaste pressinfon för att hålla dig informerad om vårt företag.

Elfack 2015, 5-8 maj apr 2015

Nu är det återigen dags för Elfack och vi ställer som vanligt ut i monter A01:62. Kom gärna och hälsa på oss och diskutera förhandsreglering, Susie, besiktning, driftlägeskartor, integration med fjärrkontrollsystem och mätinsamlingssystem, för- och färdiganmälningar på webben, störningskartor på hemsida, avbrottsaviseringar eller något annat som du tycker är intressant och aktuellt.

Elfack 2013, 13-17 maj apr 2013

Vi ställer även denna gång ut på Elfack i Göteborg. Kom och se hur ni kan hantera era för- och färdiganmälningar på webben. Är du nätägare vill du säkert även se hur ni kan utföra EBR-besiktningar med smartphones och pekplattor, och hur ni automatiskt kan rapportera nätets driftstatus till nya SUSIE. Du hittar oss på samma ställe som de senaste åren i monter A01:62. Du kommer väl?

Organisationsförändringar på Mirakelbolaget april 2012

Mirakelbolaget flyttar sitt huvudkontor till Malmö och i samband med detta övertar Michal Borglund rollen som VD på företaget efter Anders Falk. Michal har varit anställd på Mirakelbolaget sedan starten år 2000 och arbetade innan dess på Rejlers Ingenjörer med utvecklingen av Rakelprodukterna. Anders är fortsatt anställd och engagerad i företaget, men kommer nu istället att vara ansvarig för produktutveckling och tekniskt strategiska frågor.

Nyanställning april 2012

Den 12 april blev det klart att Marcin Kossowski anställs som systemutvecklare på Mirakelbolaget. Marcin kommer närmast från Malmö Högskola där han studerar till sytemutvecklare och kommer att vara klar med sina studier till sommaren. Tills vidare är Marcin timanställd, men kommer att bli heltidsanställd i höst och då förstärka Malmökontorets utvecklingsresurser.

Elfack 2011, 9-13 maj maj 2011

Vi ställer även denna gång ut på Elfack i Göteborg. Du hittar oss på samma ställe som de senaste åren i monter A01:62. Du kommer väl?

föranmälan.nu maj 2011

På Elfack kommer vi att presentera vår nya tjänst föranmälan.nu, för- och färdiganmälan på nätet. En tjänst som kan användas av såväl elinstallatörer som elnätsägare. Kom och besök oss i vår monter så berättar vi mer. Du kan också läsa om det på vår hemsida.

Förhandsregleringen av elnätstariffer med Minette dec 2010

I november släppte Mirakelbolaget den nya generationen av programvaran Minette, som används för att sammanställa ledningsnätets kapitalbas enligt myndighetens nya krav. Programvaran används redan nu av många nätföretag som därmed är redo att rapportera sin begärda intäktsram till Energimarknadsinspektionen i mars 2011.

En viktig funktion i den nya programvaran är den kraftfulla GIS-analysen, som används för att bestämma jordkablars förläggning baserat på city-, tätorts- och grävbarhetskartor från Lantmäteriet, SCB och SGU. Minette har även inbyggda kontroller för att säkerställa kvalitén på befintlig dokumentation vilket blivit ännu viktigare med de nya lagkraven.

I samband med lanseringen av Minette har flera kurser, med deltagare från ett stort antal nätföretag, genomförts på flera orter i landet. Kurserna har varit praktiskt inriktade och gett deltagarna en bred insyn och stor förståelse för de nya lagkraven och hur man enkelt tar fram kapitalbasen ur befintlig nätdokumentation.

Mirakel Webbserver tillsammans med fjärrkontrollsystem dec 2010

Brittedals Elnät har beställt koppling mellan Mirakel Webbserver och sitt fjärrkontrollsystem Uni-View. Nu kan de direkt se aktuella kopplingslägen i webbkartan, se aktuella matningsvägar, se aktuella lägen på brytare och frånskiljare och se om några kunder är spänningslösa i nätet. Kartan uppdaterar sig själv vid driftstörningar och visar larm med uppgift om antal drabbade kunder i olika områden och tydlig färgmarkering av spänningslösa ledningar.

Fler beställningar dec 2010

Vi har haft nöjet att ta emot flera nya beställningar av våra produkter.

Minette har beställts av ett flertal av våra kunder. Mirakel Besiktning har beställts av Trelleborgs Kommun, Olofströms Kraft och C4 Elnät (mätarplatsinspektion).

Mirakelbolagets tioårsjubileum jun 2010

Sista veckan i maj var det Användarträff på Strand Hotell Borgholm på Öland. Då passade vi på att fira Mirakelbolagets tioårsjubileum med lite extra festligheter där olympiern Ragnar Skanåker hjälpte oss att sikta rätt.

Många intressanta ämnen togs upp under de båda dagarna, bl.a. Förhandsreglering av nättariffer, Avbrottsrapportering, Ärendehantering, För- och Färdiganmälan, Multikanalisation och Dokumentationsstandard.

Prenumeration

På den här sidan kan du påbörja en mejlprenumeration av pressinformation från oss. Du kan när som helst avsluta prenumerationen genom att skicka oss ett mejl. Uppgifterna som du lämnar används endast internt på Mirakelbolaget och lämnas inte ut till någon annan.

Om du är användare av någon av våra produkter kan du även prenumerera på kundnyheterna med senaste nytt om nya versioner, inbjudan till kundevenemang m.m. För att prenumerera på kundnyheterna registrerar du dig som användare på supportsidorna och anger att du vill ha kundnyheter till din mejl.

(frivillig uppgift)
(frivillig uppgift)
Fyll i fälten och klicka på Registrera. När vi tagit emot dina uppgifter påbörjas prenumerationen.